Økokrim slo til mot telekomnettverk

Økokrim har slått til mot et nettverk med tilknytning til teleselskapet Lycamobile på bakgrunn av mistanker om at salg av telekort var hvitvasking av penger.

Næringsliv

En 35-åring er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll og siktet for grov hvitvasking på bakgrunn av aksjonen, bekrefter politiadvokat Åsne Hana Torgersen i Økokrim til Dagens Næringsliv.Hun bekrefter også at fengslingen skjedde etter at Økokrim tidligere denne uka var slo til mot flere adresser i en koordinert aksjon.– Jeg kan bekrefte at flere personer er siktet i saken. Vi har vært ute og sikret noen spor. Etterforskningen er i en tidlig fase, og jeg kan ikke kommentere noe utover dette, sier hun.35-åringen ble fengslet av Oslo tingrett torsdag. Av fengslingskjennelsen går det fram at retten på bakgrunn av Økokrims opplysninger mener det er sannsynlighetsovervekt for at 35-åringen har «medvirket til at utbytte fra straffbare handlinger er overført til utlandet gjennom Lycamobile-systemet».35-åringens forsvarer, advokat Rasmus Woxholt, sier han ikke ønsker å kommentere saken.Lycamobile produserer forhåndsbetalte simkort som selges både via nett og diverse lokale forhandlere rundt om i verden. Nettverket rundt Lycamobile har ifølge DN også blitt etterforsket i flere andre land.(©NTB)

økokrim
lycamobile
Nyheter
Næringsliv