Portugal's Cristiano Ronaldo plays with the ball during Portugal's official training on the eve of the group B match between Portugal and Spain at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Thursday, June 14, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) Manu Fernandez

Ronaldo dømt til fengsel for skattefusk

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo er dømt til to års betinget fengsel og må betale 175 millioner kroner i bot for skattefusk.

Det er den spanske avisen El Mundo som melder om dommen mot Portugals stjernespiller, kun timer før det portugisiske laget skal spille VM-kamp mot Spania.Avisen skrev i mai at Ronaldos advokater har forhandlet med den spanske statsadvokaten i et forsøk på å legge skattesaken bak seg. Nå ser det ut som partene er blitt enige.Ronaldo sto anklaget for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 140 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014. Spesielt dreier det seg om inntekter fra bilderettigheter på nærmere 1,5 milliarder kroner (150 mill. euro).Ifølge den spanske avisen er Ronaldo dømt til betinget fengsel i to år, samt at han må betale tilbake i overkant av 175 millioner kroner.Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter har lagt ned store ressurser i å nøste opp i disse sakene.Blant andre ble argentineren Lionel Messi i 2016 dømt til betinget fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slapp å sone fordi slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også