Snøhetta skal designe Fords selvkjørende «fremtidsby»

Det norske arkitektfirmaet Snøhetta skal designe Fords nye hovedkvarter og forskningspark i Dearborn i Michigan, i tillegg til et enormt campus-område i bydelen Corktown i Detroit. 

Næringsliv
Hele Corktown-området skal bli et 111 000 kvadratmeters stort campus-område hvor Ford tester ut morgendagens mobilitetsløsninger. Det inkluderer alt fra infrastruktur som veier, parkering og kollektivtransport til selvkjørende og elektriske biler, skriver Ford i en pressemelding.- Her skal teamene våre bo og jobbe side om side med de kundene og naboene som vi forsøker å gi et enklere og bedre liv. Det blir et område hvor den nye økonomien vil blomstre i tett samarbeid mellom bedrifter, utdanningsinstitusjoner, investorer og gründere, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett.- Vi er selvsagt kjempestolt av at norske Snøhetta blir en viktig del av utviklingen av dette enorme og unike området som spiller en helt sentral rolle i Fords tunge satsting på morgendagens mobilitet. Med den viktige historien Ford har ved å være med å utvikle området, har vi stor tro på at historie nok engang blir skapt i Detroit-området, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.5000 arbeidsplasserAllerede i 2022 planlegger Ford at 2500 ansatte skal ha flyttet inn på campusområdet hvor de skal bo og jobbe. Det legges opp til at ytterligere 2500 ansatte fra partnere og andre selskaper skal få muligheten til å bo her. En fjerdedel av Corktown vil i tillegg huse både bolig-, forretnings- og fellesområder.Samme uke som Ford Motor Company fyller 115 år annonserer de at de har kjøpt den Michigan Central Station. Den mer enn 46 000 kvadratmeter store historiske Detroit-bygningen har forfalt i de 30 årene som har gått siden den sist ble brukt som togstasjon. Nå flytter Ford med partnere inn i bygningen som Snøhetta skal gjøre om til Fords utviklingssenter.