Toni Ordinas trer til side og slutter som hovedtrener i Stabæk med umiddelbar virkning, opplyser bærumsklubben.Stabæk står med kun 11 poeng på 14 kamper i Eliteserien denne sesongen. Det gir en 14.-plass på tabellen.– Fotballen er noen ganger veldig enkel med mekanismer som er tøffe. Vi har sagt det hele våren at vi er ganske nær å lykkes, men vi tar lite poeng og kommer da til et tidspunkt der enkel matematikk viser at vi vil rykke ned hvis vi ikke endrer på noe. Slik er fotballen ubarmhjertig, sier sportslig leder Inge André Olsen til .Ordinas har vært hovedtrener i Stabæk siden sommeren 2016. Klubben jobber på spreng for å finne spanjolens erstatter, men inntil videre skal Jan Peder Jalland lede laget.Olsen innrømmer at det var tøft å skille lag med Ordinas. 44-åringen var G19-trener og utviklingsansvarlig i Stabæk da han ble forfremmet for to år siden.– Det er jo en mann som jeg har blitt veldig glad i. Derfor er det følelsesmessig en tøff dag og noen timer for meg. Det er ikke bare hyggelig å overlevere en sånn beskjed, men det er som Toni også sier: Stabæk er det viktigste her.– Verken jeg, han eller noen av oss andre er større enn klubben. Hvis vi tror at en endring kan utløse energi og gjøre spillerne rustet for å ta poeng, så vil han være lojal mot den beslutningen. Toni er en Stabæk-mann, veldig glad i Stabæk og kommer til å følge oss videre.Trenerskiftet er det femte i Eliteserien hittil i år. Tirsdag ble det kjent at Lillestrøm har satt i gang en prosess med å avslutte kontrakten med Arne Erlandsen. Også Sandefjord, Start og Strømsgodset har tatt grep etter svake resultater over tid.(©NTB)