Butikkhyllene tømmes

Meny i Sandvika. Elena Guderud i kassen / NorgesGruppen / CashGuard / betale / matbutikk Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Det er spesielt én type mat som butikkene sliter med å ha nok produkter i hyllene.

Plantebasert mat er blitt en trend. Det finnes ingen konkrete tall på hvor mange mennesker i Norge som er vegetarianer eller veganer, men det anslås at det dreier seg om mellom to og fire prosent, skriver TV 2.I tillegg er det flere mennesker som ikke er vegetarianere eller veganere som har kjøttfrie dager i løpet av uken.- Det siste året har salget på vegetarmat økt med nærmere 95 prosent. Vi satser mer og mer på plantebasert mat, og ser vi har en kjempevekst på vegetarserien vår og vegetarmat generelt. Etterspørselen er virkelig der, sier daglig leder i Coop Extra i Øvregaten i Bergen, Marius Kvamme, til TV 2.Også butikksjefen på Meny på Bergen Storsenter kan bekrefte dette, der salget har økt såpass at butikken sliter med å ha nok varer i hyllene sine- Vi ser at det øker enormt i omsetning. Vi ser også at de som ikke er vegetarianere, kjøper disse varene, sier butikksjef Torgeir Drange, til nyhetsbyrået.