<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pågangen av turister fører til prishopp for utsiktsplass i Ålesund

Den spektakulære utsikten fra Fjellstua på fjellet Aksla i Ålesund er et yndet turistmål, men turisttrykket fører til prisøkning for inngang til terrassen.

Publisert 25. aug. 2018 kl. 18.46
Oppdatert 25. aug. 2018 klokken 18.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord

– Fjellstua skal være tilgjengelig for byens befolkning. Det er intensjonen. Samtidig er vi nødt til å ta betalt for turistene, ellers får vi tilstander som ikke ligner noe som helst, sier Gunnar Haagensen i Brødrene Jangaard AS, som eier Fjellstua i Ålesund til Sunnmørsposten .Mens Fjellstua i år har tatt 15 kroner for voksne og 5 kroner for barn, settes prisen neste år opp til 100 kroner i forbindelse med oppgradering av terrassen. Ifølge selskapets nettsider skal det lages en utendørs, og delvis innendørs, utsiktsplass og kafé.Haagensen peker på at Fjellstua i dag kun sitter igjen med 10 kroner per person fra samarbeidsaktørene – cruisebåtene, Bytoget og hop-on-hop-off-bussene. Selv om alle føler et eierskap til Fjellstua, er det store utfordringer i turistsesongen, med høye kostnader til drift og ikke minst vedlikehold.Det er først og fremst turistene de ønsker å penger fra, og det jobbes med løsninger for byens befolkning.(©NTB)