FILE - In this October 2008 file photo, farm-raised Atlantic salmon move across a conveyor belt as they are brought aboard a harvesting boat near Eastport, Maine. With the stocks of wild Atlantic salmon having been reduced to dangerously low levels, farm-raised Atlantic salmon have become a popular food staple. (AP Photo/Robert F. Bukaty, File) Robert F. Bukaty

Usikker på lakseskatt

Næringsministeren er usikker på hvorvidt det går mot ekstra beskatning.

Finansdepartementet ga tidligere i september mandat til et utvalg som skal vurdere beskatningen av norsk havbruk, men næringsminister Torbjørn Røe Isaksen er usikker på om det er ensbetydende med at det går mot ekstra skatt på oppdrett av laks.- Så vidt jeg husker så er det stortingsflertallet som har pålagt oss dette og sagt at de ønsker en utredning av forskjellige måter kommunene kan få mer igjen for å ha oppdrett, men hvorvidt det går mot en beskatning uansett det vet jeg ikke siden jeg ikke følger fiskeripolitikken så nøye rett og slett, sier han til TDN Direkt på Dagens Næringslivs sjømatkonferanse i Oslo tirsdag.Røe Isaksen understreker at det er fiskeriminister Harald Tom Nesvik som må svare for regjeringens syn på skattepolitikk i næringen.Videre sier næringsministeren at en ny forhandlingrunde med Kina om en frihandelsavtale startet mandag.- Vi er inne i forhandlinger og neste forhandlingsrunde startet i går. Da går man gjennom alle delene av en ny avtale men vi kommenterer ikke løpende på hvordan forhandlingene går. Men det har vært positiv fremdrift så langt og vi er optimistiske. Men som i alle frihandelsavtaler så er der vanskelige saker også, sier han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også