Alle disse vil satse på laks på land

Problemer som lakselus og laks på rømmen gjør at flere selskaper ser mot oppdrett av laks på land.

Flere selskaper vil flytte all produksjon på land, der fisken avles opp i store vanntanker, for å få bukt med problemer som miljøutfordringer, rømming og enorme summer i kampen mot lus, skriver iLaks.En oversikt Fiskeridirektoratet har utarbeidet for Sysla viser at det per 15. oktober er ni aktører som har kommersiell akvakulturtillatelse for oppdrett av matfisk på land.

  • Salmon Evolution: 13.300 tonn
  • Salmo Terra: 8000 tonn
  • Bulandet Miljøfisk: 3900 tonn
  • Tomren Fish: 3830 tonn
  • Salmofarms (tidligere Akvafarm Rjukan): 4550 tonn
  • Fredrikstad Seafoods: 800 tonn
  • Havlandet Havbruk: 200 tonn
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet: 6,5 tonn
  • Bioforsk: 4 tonn
Foreløpig er ingen landbaserte oppdrettsanlegg ferdigstilt, men stadig flere nærmer seg oppstart - med Fredrikstad Seafoods i spissen, skriver iLaks.- Vi er i ferd med å komme i mål med første fase i utbyggingen, og skal ha alt klar for å sette fisken i vann i desember, sier Bernt-Olav Røttingsnes, adm. direktør i Nordic Aquafarms som hovedsakelig eier Fredrikstad Seafoods, til nettstedet.Fisken skal være leveringsklar til kunder ved årsskiftet 2019/2020, og selskapet har allerede inngått avtale med en dansk aktør om salg av fisken fra anlegget.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker