Gründerfabrikken til Tvedt og Svindal verdsatt til 400 mill.

Norselab går helst inn før et selskap er ordentlig i gang og kaller seg medgründere.

Det er en modell gründer Yngve Tvedt er kommet frem til gjennom 18 års arbeid – i Ålesund, Sveits, Silicon Valley og Oslo, skriver DN.Norselab - eller gründerfabrikken til Tvedt og blant annet toppalpinist, Aksel Lund Svindal, skal nå få langt større muskler.Det skjer gjennom en emisjon på 80 millioner kroner, hovedsakelig fra investeringsselskapene Arendals Fossekompani og T.D. Veen, skriver DN.Pengene skal gjøre det mulig å starte langt flere selskaper og følge opp med mer kapital. Det krever en kraftig utvidelse av staben.- Vi har bygget mindre enn ett selskap i året til nå, men vil sikte mot å tredoble farten. Tidligere var teamet i praksis fire – Aksel Lund Svindal, broren hans, svogeren min og meg, sier Tvedt til DN.Avisen skriver at Aksel Lund Svindal reiste til Silicon Valley for å lære om teknologiselskaper da han gikk skadet i 2014. Der ble han introdusert for Tvedt, og det endte med at Svindal ble med som grunnlegger av Norselab. Siden har broren Simen begynt å jobbe med finans i selskapet, samtidig som faren Bjørn er investor og aktivt styremedlem.