Fotball-VM kan inngå i gigantisk FIFA-salg

Tyske medier melder at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vurderer å selge diverse rettighetene - også deler av VM - for 230 milliarder kroner.

Næringsliv

Det er WDR og Süddeutsche Zeitung som har fått innsikt i dokumenter. FIFA svarer at informasjonen er hentet fra «et gammelt dokument, et av mange hundre i FIFA-systemet».Den mulige avtalen skal blant mye annet inneholde rettigheter for en verdensomfattende nasjonsliga og en oppgradert klubb-VM-turnering. Fotball-VM for menn skal også til en viss grad være inne som et element.Ifølge de tyske mediene skal de mulige investorene ha tette koblinger mot Saudi-Arabia.For et år siden luftet FIFA-president Gianni Infantino ideen om et megasalg av diverse rettigheter. Dette førte til skarpe protester fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og europeiske klubber.(©NTB)

fifa
fotball-vm
gianni infantino
Nyheter
Næringsliv