Rema-kjøpmann ga opp etter 17 år

Rema åpnet ny butikk, ti minutter unna.

Antall Rema-butikker har økt med over 50 prosent på et drøyt tiår, skriver DN .En rekke nåværende og tidligere kjøpmenn har fortalt avisen at de har tapt omsetning til nyopprettede Rema-butikker.- Det skurrer litt i lagåndenI Kirkenes drev Jørn O. Malinen Rema-butikken som i 2004 ble kåret til årets butikk i Nord-Norge.Så dukket det opp en ny Rema-butikk på Hesseng, ti minutter unna.- Utilgivelig. En kraftig konkurrent. Jeg fikk ingen mulighet til å forberede meg, tilpasse kostnader, reorganisere. Hemmelig planlegging av en ny konkurrent, det skurrer litt i lagånden slik vi kjente den og som Rema skryter av, sier Malinen til DN.Etter 17 år som Rema-kjøpmann, ga 48-åringen ifølge avisen opp for fem år siden.- Udokumenterte påstanderKommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema skriver i et samlet svar blant annet at «DN har bestemt seg for sin vinkling og sin historie», og «bruker udokumenterte påstander om en snart ti år gammel kvittering på 195 kroner som «bevis» på at Rema i 2018 angivelig detaljstyrer dagens 620 selvstendige Rema-kjøpmenn». Hun legger til at dagligvarekjeden har lite å stille opp med «mot noe slikt».