Bedrifter flytter på grunn av brexit

Mange britiske bedrifter flytter til Nederland.

Næringsliv

Over 40 bedrifter har flyttet, eller varslet at de vil flytte, fra Storbritannia til Nederland på grunn av brexit, melder nederlandske myndigheter.At 42 bedrifter flytter, innebærer at Storbritannia går glipp av 2.000 arbeidsplasser og investeringer til en verdi av 291 millioner euro, sier Nederlands råd for utenlandske investeringer.De fleste av de 42 bedriftene er britiske, men noen er fra Asia eller USA. Blant dem er den japanske investeringsbanken Norinchukin, mediebedriften TVT Media, finansbedriftene Market Axess og Azimo, og det maritime forsikringsselskapet UK P & I.Den nederlandske regjeringen hilser tallene velkommen. Økonomiminister Eric Wiebes sier at tilstrømmingen av bedrifter skjer på grunn av økende usikkerhet rundt brexit, og at et godt klima for næringsvirksomhet i Nederland er viktig.(©NTB)

bedrift
brexit