Gir Norge høyeste kredittrating

Scope Ratings bekrefter Norges bunnsolide kredittrating. Kredittvurderingsbyrået ser likevel tre store utfordringer for norsk økonomi fremover.

Kredittvurderingsbyrået Scope Ratings bekrefter Norges AAA-rating med stabile utsikter.Det fremgår av en oppdatering mandag.Overskudd på statsbudsjettet, driftsbalansen, sparing via Statens Pensjonsfond Utland og sterk makroøkonomisk styring støtter oppunder kredittvurderingen, skriver Scope som også ser utfordringer for norsk økonomi.«Utfordringer inkluderer ubalanser innen sektorene for bolig- og næringseiendom, høy og stigende gjeld i husholdningene og den vanskjelige langsiktige overgangen til en ikke-råvare-avhengig økonomi", skriver byrået.Det påpekes imidlertid at de stabile utsiktene reflekterer en vurdering om at utfordringene forblir håndterlige gitt Norges tilstrekkelige kredittstyrker.


Les også