Kraftig inntektsfall for Marit Bjørgen

Inntektene til tidenes mestvinnende vinterolympier falt markant i 2018.

Næringsliv

Med to gull, ett sølv og to bronsje under OL i Pyeongchang, ble Marit Bjørgen i 2018 tidenes mestvinnende vinterolympier. Inntektene i hennes selskap Tiram Holding AS (Marit baklengs) ble imidlertid kraftig svekket, viser selskapets ferske årsregnskap for 2018.Inntektene endte i fjor på 795.000 kroner, ned fra 3 millioner kroner i 2017.Ved slutten av fjoråret hadde selskapet en egenkapital på 7,9 millioner kroner. Cirka 6,7 millioner kroner er dyttet inn i obligasjonsfondet Odin Konservativ, som falt 2,3 prosent i fjor. Dette ga Bjørgen et papirtap på drøye 155.000 kroner.Nettoresultatet beløp seg til drøye 480.000 kroner, mot knappe 2,6 millioner kroner året før, og gikk rett inn i «annen egenkapital».Selskapet, som har som formål å «utføre konsulentbistand innen trening/motivasjon/foredragsvirksomhet og det som står i forbindelse med det, samt foreta investeringer i verdipapirer og fast eiendom, herunder delta i andre selskaper», har ingen ansatte, og det er heller ikke utbetalt lønn eller godtgjørelser til styret.Etter totalt 15 OL-medaljer, 26 VM-medaljer og 114 verdenscupseire meldte Bjørgen i april i fjor at hun la opp etter en lang karriere i verdenstoppen. I høst ble det kjent at hun i mars venter sitt andre barn sammen med samboer Fred Børre Lundberg.

marit bjørgen
tiram holding as
Nyheter
Næringsliv
Børs