Jernia-sjefen: - Jeg har ikke samvittighet til dette lenger

Jernia-sjefen maner til kamp: - Jeg er flau.

Jernia-sjef Espen Karlsen (49) er inspirert av klimaaktivist Greta Thunberg (16), som blant annet har inspirert ungdommer til å skulke skolen for å demonstrere for klimaet. Nå skal emballasjeverstinger kartlegges og droppes, og skruer selges i løsvekt, skriver DN.- Jeg er flau på vegne av min generasjon. Vi snakker mye om klimaproblemer, men for lite om løsninger. Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier Karlsen til DN.Karlsen er omgitt av tusenvis av små plastpakker med spiker, hengsler og beslag i Jernia-butikken i Arendal.- Jeg vet ikke helt om jeg tør si det, for hverken ansatte eller leverandørene har fått vite det, men alt dette skal bort. Vi skal innen utgangen av 2020 ha gått helt over til å selge skruene i løsvekt slik det var i gamle dager, sier han til avisen.- Vi må kanskje ta noen ubehagelige valg, som å velge bort leverandører eller prise opp produkter. Men det er jo nettopp det ubehagelige de unge ber oss om å gjøre. Vi må som ansvarlige ta ansvar. Hele varehandelen må løfte i flokk, sier Karlsen videre.