<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Staten sier opp omstridt Aleris-avtale

Staten har valgt å skrote en omfattende avtale med Aleris om privat behandling av den kroniske øyesykdommen våt AMD, som ofte rammer eldre.

Publisert 27. mars 2019 kl. 06.27
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 06.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord

Våt AMD behandles gjennom injeksjon, og Bergens Tidende avslørte i fjor at staten fra 2010 til 2018 har betalt helsegiganten Aleris 200 millioner kroner for behandlingen. Offentlige sykehus kunne gjort jobben for 33 millioner.Avtalen med Aleris åpner for forlengning på to år, men det blir det ingenting av, skriver avisen. Avtalen blir sagt opp fra 1. juli.– Vi mener at pasienter med denne kroniske sykdommen bør følges opp i offentlige sykehus og ikke settes ut på anbud. Kontinuiteten i behandlingen er svært viktig og sykehusene sier de nå er i stand til å gjøre dette selv, sier direktør for medisin og helsefag Jan Frich i Helse sør-øst.På Stortinget ble har pengebruken blitt møtt med hard kritikk fra både KrF, Sp, SV og Ap.(©NTB)