Sven Mollekleiv blir ny idrettspresident

Valgkomiteen i Norges idrettsforbund har innstilt Sven Mollekleiv som ny idrettspresident. 

Publisert 29. mars 2019 kl. 11.41
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
Valgkomiteen i NIF fremmet i dag en enstemmig innstilling til nytt idrettsstyre for kommende tingperiode. Sven Mollekleiv fra Oslo er innstilt som presidentkandidat., opplyses det i en pressemelding Elisabeth Faret fra Stavanger og Johann Olav Koss fra Oslo er innstilt som øvrige kandidater til idrettsstyrets presidentskap.Valgkomiteens medlemmer har lagt flere kriterier til grunn i sitt arbeid og innstilling til aktuelle kandidater.- I vårt arbeid har vi vært opptatt av at Idrettsstyret skal kunne jobbe som et team, være strategisk orientert og bidra til å sette idrettspolitikk på dagsorden. Styret skal ha sterke ledere som kan bidra til å bygge tillit internt i idrettsorganisasjonen og til politiske beslutningstakere. Idrettspresidenten skal være et heltidsverv og må fremstå som norsk idretts fremste merkevare. Et sterkere samarbeid mellom Idrettsstyret og særforbundene vil være viktig for å sette et tydelig fotavtrykk for Norge internasjonalt, sier Valgkomiteens leder, Anne Irene Myhr og legger til;- Vi har innstilt fire kandidater som er 31 år eller yngre. Begrunnelsen er at de med sin erfaring kan være tydelige på innholdet i forventningene om fornying og utvikling av organisasjonen.  Mollekleiv er 64 år gammel og har bred erfaring fra norsk idrett. Han har blant annet vært informasjonssjef i Norges Idrettsforbund, markedssjef i Norges Fotballforbund og informasjons- og utviklingssjef i Norges Friidrettsforbund.