Biltema-gründer mistenkes for hvitvasking

Biltemas gründer og eier Sten-Åke Lindholm overførte 55 millioner kroner til kontoer i Albania.

Bakgrunnen for mistanken er 11 transaksjoner på til sammen rundt 55 millioner svenske kroner, skriver SVT nyheter.Pengene har gått fra Sten-Åke Lindholms konto i Sveits til to nyopprettede kontoer i Albanias største bank. Kontoene som har mottatt pengene eies av to familiemedlemmer til en person i toppledelsen til Biltema. Dersom overføringene kan knyttes til lederens ansettelsesforhold i Biltema, kan det innebære at pengene skulle vært inntektsbeskattet i Sverige, skriver SVT.Biltemas markedssjef sier til SVT at pengene var en privat gave fra Lindholm, og at det har ingenting med Biltema å gjøre. Pengene skulle brukes til sykehuskostnader og boligkjøp, men kun drøye ni millioner kroner av de 55 har gått til disse formålene.Selskapet avviser at Lindholm er involvert i hvitvasking.


Les også