Dødsalgen har tatt knekken på ytterligere 800.000 fisk

Dødsalgen har kostet 90 prosent av fisken ved gigantanlegget Stabben livet, bekrefter Ellingsen Seafood.

Næringsliv

Selskapet i Nordland har satt i gang en umiddelbar evakuering, skriver E24.– Dessverre skjedde det vi fryktet: Vi har nå fått bekreftet at opp mot 90 prosent av all fisken ved anlegget er død, sier daglig leder Line Ellingsen i Ellingsen Seafood sent fredag kveld.Kamp mot klokkaEllingsen sier at selskapet frykter at algebeltet er så kraftig at det også vil ramme området de flytter til, men sier de har bestemt seg for evakueringen for å gjøre et «desperat forsøk».– Det blir en kamp mot klokka. Vi prøver en last nå i kveld. Går det bra, gjør vi en ny i natt, og den siste i morgen tidlig, sier hun.MillionerSå langt har oppblomstringen ført til at 7,5 millioner fisk – eller 13.000 tonn – er døde. Et omtrentlig regnestykke som Fiskeridirektoratet har satt opp, viser at oppdretterne til nå har tapt 800 millioner kroner på algedøden. Dette er basert på en kilopris på 62 kroner.Algene driver vestover mot Svolvær i Lofoten og nye anlegg. Torsdag hadde Nordlaks tømt anlegget Våtvika for 1,5 millioner laks, samme dag startet selskapet å tømme anlegget Kalvehodet. Her er laksen større, og det vil ta to døgn før brønnbåten har flyttet all fisken.(©NTB)

dødsalge
ellingsen seafood
nordlaks
Nyheter
Sjømat
Næringsliv