Jordbrukssamtaler «inn i sluttfase»

Bøndene og staten har i en snau uke forhandlet om årets jordbruksoppgjør. Samtalene går nå inn i sluttfasen før fristen, som er til og med torsdag 16. mai.

– Partene har nå kommet nærmere å avklare handlingsrommet for en mulig forhandlingsløsning, skriver Landbruksdepartementets forhandlingsleder Leir Forsell i en sms til NTB.– Forhandlingene vil gå inn i en sluttfase fra midt på dagen i dag, som vil avklare om det er mulig å inngå avtale i jordbruksoppgjøret 2019, skriver han onsdag formiddag.Mens bøndenes krav hadde en ramme på 1,92 milliarder kroner, var statens tilbud på 1 milliard.I en kort oppdatering på sine hjemmesider skriver Norges Bondelag at det blir nye møter onsdag.– Partene vurderer sine posisjoner, og det blir møtevirksomhet i løpet av dagen. Fortsatt krevende, heter det.(©NTB)