Alle sperringer hevet etter hydrogeneksplosjon

Tirsdag morgen ble de siste veisperringene etter hydrogeneksplosjonen i Sandvika fjernet, og trafikken kunne igjen gå som normalt på E18.

Eksplosjonen var trolig i en hydrogentank og skjedde ved 17.30-tiden mandag ved en Uno-X-stasjon.Fram til tirsdag morgen var avkjøringene knyttet til av- og påkjøring fra E18, samt rundkjøringene ved Kjørbo stengt.– Alle veisperringer er nå fjernet. Trafikken går som normalt, opplyste Oslo politidistrikt ved 7-tiden.Eksperter har jobbet på stedet for å lette på trykket i tankene. Dette arbeidet startet tidlig tidsdag morgen og var ventet å ta rundt én time.Politi, brannvesen og representanter fra Uno-X-stasjonen har vært på stedet gjennom natten.To til legevaktTo personer ble sendt til legevakten i Bærum med mindre skader, sier politiet til VG.Skadene kom som følge av at airbager ble utløst grunnet trykket fra eksplosjonen.E18 og E16 ble stengt i begge retninger etter eksplosjonen.– Jeg satt og spiste middag og har vel ikke hørt et så høyt smell før i mitt liv, fortalte Tom Laksfoss, som bor i området, til NTB mandag.Stengte hydrogenstasjoner I en pressemelding opplyser Uno-X, som eier hydrogenstasjonen, at de stenger sine to andre stasjoner av denne typen i Norge etter eksplosjonen.Stasjonene ligger i Åsane i Bergen og på Hvam i Skedsmo.Selskapet vet ikke årsaken til eksplosjonen. Heller ikke politiet kjenner til årsaken, ifølge operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt.