Avkjøring til E18 fortsatt stengt ved hydrogenstasjonen i Sandvika

Tirsdag morgen vil det lettes på trykket i hydrogentankene i Sandvika. Når dette er gjort, vil sperringene ved avkjøringen til E18 bli fjernet.

Det ryker fortsatt fra stedet der det som trolig er en hydrogentank ekploderte i Sandvika. Heiko Junge
Næringsliv

Avkjøringen har vært sperret siden det som trolig var en hydrogentank, eksploderte i 17.30-tiden mandag ved en Uno-X-stasjon.Eksperter på stedet skal lette på trykket i tankene tirsdag morgen. Politiet i Oslo anslår at arbeidet vil være ferdig rundt klokken 7. Avkjøringen E18 inngående til Sandvika vil ikke bli åpnet før dette er gjennomført, skriver politiet på Twitter.Politi, brannvesen og representanter fra Uno-X-stasjonen har vært på stedet i natt.To til legevaktTo personer er sendt til legevakten i Bærum med mindre skader, sier politiet til VG.Skadene kom som følge av at airbager ble utløst grunnet trykket fra eksplosjonen.E18 og E16 ble stengt i begge retninger etter eksplosjonen, men klokken 20.15 skrev Oslo 110-sentral på Twitter at E18 igjen var åpnet for trafikk.– Vi ser effekt av slokkearbeidet vi gjør, og at temperaturen er på vei ned. I forbindelse med det har innsatsleder besluttet at trafikken på E18 kan få passere, med en sikkerhetssone rundt, sa vaktkommandør Ola Klakegg til NTB.– Jeg satt og spiste middag og har vel ikke hørt et så høyt smell før i mitt liv, fortalte Tom Laksfoss, som bor i området, til NTB mandag.Stengte hydrogenstasjoner I en pressemelding opplyser Uno-X, som eier hydrogenstasjonen, at de stenger sine to andre stasjoner i Norge etter eksplosjonen.Stasjonene ligger i Åsane i Bergen og på Hvam i Skedsmo.I pressemeldingen skriver selskapet at de foreløpig ikke vet årsaken til eksplosjonen. Heller ikke politiet kjenner til årsaken, ifølge operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt.

uno-x
uno-x hydrogen
hydrogenstasjoner
sandvika
Nyheter
Næringsliv