Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 7. juli.

Næringsliv

Kamp om sponsoravtaleKongressen som holdes i Framhallen i Larvik skal ta stilling til en omstridt sponsoravtale med bettingselskapet Kindred verdt 50 millioner kroner. Sjakkstjernen Magnus Carlsen har startet sin egen sjakklubb Offerspill SK i et forsøk på å få flertall for avtalen.Dronningen åpner galleriDronning Sonja reiser til Nusfjord i Nordland for å åpne Salteriet Galleri. Galleriet blir den endelige destinasjonen for dronningen og Magne Furuholmens kunstneriske samarbeidsprosjekt «Texture».Hellas velger ny nasjonalforsamlingStatsminister Alexis Tsipras og partiet hans Syriza ligger dårlig an før valget på ny nasjonalforsamling i Hellas. Høyrepartiet Nytt demokrati leder stort på meningsmålingene og ventes å vinne.Valget søndag er tredje gang velgerne i Hellas går til urnene på like mange måneder og Når grekerne søndag velger ny regjering, vil det være det tredje valget i landet på like mange måneder.Irans ultimatum utløperIran har truet med igjen å anrike uran til en høyere grad enn hva atomavtalen tillater hvis ikke avtalens gjenværende parter gjør mer for at landet kan omgå USAs sanksjoner.Avtalen setter et tak på 3,67 prosent, noe som er nok til å produsere atomkraft, men langt fra nok til å utvikle atomvåpen, ettersom det krever en anrikingsgrad på over 90 prosent.Afghanistan-samtalerPartene i Afghanistan møtes til nye fredssamtaler i Doha. Taliban har nektet å forhandle med regjeringen til president Ashraf Ghani, og har understreket at de som deltar i samtalene søndag, ikke gjør dette i offisielt ærend.Om lag 60 afghanske delegater er ventet å delta i samtalene i Doha. Både politikere, kvinner og ulike afghanske interessegrupper er blant deltakerne.(©NTB)

iran
usa
larvik
Nyheter
Næringsliv