SJ skal hete Nord i nord

Ifølge anbudsdokumentene fra SJ Norge skal strekningene som togselskapet overtar neste år døpes om til «Nord», skriver Trønder-Avisa.

Næringsliv

Navnevalget er kort og greit og innenfor ønsket som Jernbanedirektoratet har ytret om å profilere strekninger framfor selskaper. Dette inngår i samme tankegang som med Sørlandsbanen, som ved drift av britiske Go Ahead vil døpes om til «Sørtoget».«Basert på linjenes og pakkens geografiske posisjon har vi valgt å kalle strekningen for Nord. Det diamantformede kvadratet er hentet fra tanken om at det danner en kobling mellom de sju banene, et midtpunkt mellom disse og et midtpunkt i Norge», heter det i anbudsbeskrivelsen, skriver avisen.Logoen vil beskrive «Nord» i store bokstaver, og «drevet av SJ» med små bokstaver.SJ Norge overtar i juni neste år driften av totalt sju togstrekninger og driften av togtilbudet på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen.Avtalen gjelder ut 2030.(©NTB)

sj
nord
navnbytte
Nyheter
Næringsliv