Svensk fotball håver inn etter bronse

Det svenske fotballforbundet kan vente seg et tosifret tall millioner etter seieren over England lørdag.

Næringsliv

Den svenske bronsemedaljen i fotball-vm er gull verdt, i hvert fall for det svenske fotballforbundet, som kan innkassere nærmere 19 millioner kroner fra Fifa, skriver Di.se.Hva de svenske fotballspillerne får utbetalt, vil det svenske fotballforbundet ikke kommentere.- I alle mesterskap har vi komme til enighet med spillerne. De får en del av gevinsten, men det kommuniserer vi ikke ut, sier Håkan Sjöstrand, generalsekretær i Svenska fotbollsförbundet til nettstedet. Setter man gevinsten fra Fifa til side, kommer man imidlertid ikke bort fra at det også koster penger å delta i verdensmesterskap.I et intervju med Sveriges Radio har landslagssjefen Marika Domanski Lyfors opplyst om at det svenske fotballforbundet går break-even ved en kvartfinale, som gir inntekter på rundt 13 millioner kroner.England, som kom på 4. plass i fotball-vm får 14 millioner kroner fra Fifa, mens vinneren i søndagens finale mellom USA og Nederland får nærmere 36 millioner kroner, mens taperen får 23 millioner kroner.

fotball-vm
sverige
fifa
Nyheter
Næringsliv