Svinebønder hetses etter dokumentar

Svinebønder hevder de blir hetset etter NRK-dokumentaren som avdekket dyremishandling i norske svinefjøs.

Næringsliv

Svinebønder hevder de blir hetset etter NRK-dokumentaren som avdekket dyremishandling i norske svinefjøs.Det forteller Halle Arnes i Norsk Landbruksrådgiving til P4-nyhetene .Etter at dokumentaren ble sendt på NRK Brennpunkt 19. juni , har Norsk Landbruksrådgiving fått henvendelser fra fortvilte bønder.– De forteller om at det delvis er krevende å stå i dette, det er sterke reaksjoner på dokumentaren fra privatpersoner. Bønder som opplever seg selv om dyktige svineprodusenter, blir beskyldt for ting de ikke kjenner seg igjen i, sier Arnes.I dokumentaren ble det filmet med skjult kamera i 13 svinefjøs, og flere har reagert kraftig på bildene som ble vist.– De får hets i sosiale medier. I tillegg forteller noen om at barna deres har blitt utsatt for drittslenging, forteller Arnes.Han anslår at de har fått rundt ti oppringninger.– Men her er det store mørketall. Det er høy terskel for å ringe oss. Bønder er godt sammenskrudde folk som tåler mye, og når de først ringer til oss, så er det svært alvorlig, sier Arnes.(©NTB

svinebønder
Nyheter
Næringsliv