<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

33 trossamfunn har sendt inn klager etter å ha mistet statsstøtte

Barne- og familiedepartementet (BFD) har fått inn 33 klager fra trossamfunn som har mistet statsstøtten fordi de har oversett søknadsfristen.

Publisert 3. aug. 2019
Oppdatert 27. aug. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord

I år var søknadsfristen for statsstøtte 1. mars for tros- og livssynssamfunn. Da det ikke ble sendt ut noen påminnelse, ble konsekvensen at mange overså fristen – og de blir dermed nektet statsstøtte for 2019, skriver Vårt Land.Mange trossamfunn risikerer også at manglende statstilskudd umuliggjør kommunal støtte.– Det offentlige må legge til rette for at trossamfunnene får de pengene de har rett på, sier Ingrid Rosendorf Joys til avisen. Hun er generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).Joys mener dette er penger trossamfunnene har rett på, og sier avslagene er en urimelig konsekvens og en unødvendig belastning.Per i dag har Barne- og familiedepartementet mottatt 33 klager fra tros- og livssynssamfunn. De anker avslagene fra fylkesmennene inn til departementet.Anita Rist er faggruppeleder i bevillingsgruppen hos Fylkesmannen i Agder. Hun mener tros- og livssynssamfunnene ikke trenger å vente på en påminnelse fra fylkesmannen før de søker.– Det er ingen grunn til å vente til fristen 1. mars. Man kan sende inn en søknad allerede 2. januar. Det er svikt i rutiner hos tros- og livssynssamfunnene når sånt ikke blir sendt.Vårt Land har vært i kontakt med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som også har ansvaret for regjeringens livssynspolitikk. Han ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, men vil komme tilbake til den.(©NTB)