Solgte luksusbiler for over 600 mill.

- Nye modeller fra Ferrari og Lamborghini selger bra

Helt inntil E18 på Høvik i Bærum ligger luksusbilforhandleren Autoxo. Mange som kjører forbi den eksklusive forhandleren har nok utgjort en viss trussel i trafikkbildet, for blikket havner for mange naturlig mot alle de flotte bilene som står utstilt utenfor butikken. I tillegg til butikken på Høvik drives Autoxo Sport på Billingstad i Asker, som tidligere var Autostrada Sport. I de to butikkene finnes en rekke av verdens mest eksklusive biler, fra merker som Aston Martin, Lamborghini og Rolls-Royce. Bilene varierer i pris fra om lag én million kroner, til 4,6 millioner kroner for en Ferrari GTC4 Lusso med 18.000 kilometer på telleren. Ferske regnskap viser at Autoxo og Autoxo Sport omsatte for til sammen 614 millioner kroner i fjor. Til sammenligning var salget i 2017 på 597 millioner kroner. Til tross for omsetningsveksten økte tapene for bilforhandleren i fjor. Samlet leverte de to utsalgene et driftsresultat på minus 3,2 millioner kroner. I 2017 var driftsresultatet på 2,5 millioner kroner. Elbiler tyngerDaglig leder Thomas Kleven sier blant annet at fokus på el-og hybridbiler påvirker Autoxo.- Markedet i det segmentet vi jobber har vært presset og marginer har blitt svært redusert. Parallelt har krav til investering fra produsenter vi representerer økt. Det er mange aktører i markedet og vi har også i stor grad blitt påvirket av fokus mot El og hybridbiler som skaper konkurranse mot deler av det vi markedet vi har jobbet i. Som et resultat av dette har vi også måtte ta betydelige tap på brukbil lager hvor vi har vært for optimistiske og ikke vært gode ved innbytte og innkjøp. I tillegg har vi fortsatt med å videreutvikle vår organisasjon for å tilpasse oss krav fra produsenter vi representerer. Dette er ressurs og kostnadskrevende men nødvendig, sier han til Hegnar.no.Kleven forteller videre at de solgte ca. 380 biler i fjor. Det betyr at snittprisen på bilene var ca. 1,6 millioner kroner. Milliardær som største aksjonærArving Michael Stang Treschow er største eier i Autoxo med 71 prosent av aksjene. Treschow overtok familieselskapet Treschow-Fritzøe etter sin avdøde mor Mille-Marie Treschow i 2015. Selskapet har over generasjoner bygget seg opp innen blant annet skogsdrift og naturressurser. Med selskapet overtok Treschow også 600.000 mål skog. Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste hadde Treschow en formue på 3,10 milliarder kroner i 2018. Styremedlem Olav Medhus eier de resterende aksjene i Autoxo.Stor interesse i sportsbilsegmentetPå spørsmål om hvordan 2019 ser ut så langt, forteller Kleven at spesielt sportsbilsegmentet ser bra ut. - Markedet er fremdeles presset, men vi opplever stor interesse spesielt i sportsbilsegmentet. Nye modeller fra Ferrari og Lamborghini selger bra og her fortsetter vi å bygge gode ordrereserver som er meget positivt for fremtiden, sier Kleven.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker