Jubler over pengedryss

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl med 6 millioner kroner neste år.

6 MILLIONER: Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Statsraad Lehmkuhl. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Næringsliv

– Dette er fantastiske nyheter for stiftelsen, sier direktør Haakon S. Vatle i en pressemelding.

Lørdag fikk skipet besøk av stortingsrepresentantene Silje Hjemdal (Frp) og Ove Trellevik (H) som kom med nyheten om at regjeringen i statsbudsjettet foreslår å gi 6 millioner kroner ekstra til vedlikehold. Dersom forslaget går igjennom, vil Statsraad Lehmkuhl i 2020 totalt motta et statstilskudd på 14,7 millioner kroner.

Skipet skal i løpet av den neste tiden gjennom krevende oppgraderinger, før det i september 2021 skal ta fatt på en 18 måneder lang jordomseiling som en del av FNs havsatsingsår. Målet med prosjektet er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om havets sentrale rolle for bærekraftig utvikling, og Statsraad Lehmkuhl deltar på vegne av nasjonen Norge.

Vatle presiserer at stiftelsen, til tross for et mulig økt tilskudd fra staten, fremdeles ikke er helt i mål med finansieringen av oppgraderingene. De håper nå at Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune vil bidra slik at de får de nødvendige pengene.

Statsraad Lehmkuhl er en tremastet stålbark på 98 meter og ble bygget i 1914. Det har hjemhavn i Bergen og har status som flytende kulturminne.

statsraad lehmkuhl
Nyheter
Næringsliv