<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjaman Dureks bok stoppes

Cappelen Damm trekker boken til den selverklærte sjamanen Durek Verrett. Boken skulle etter planen utgis på norsk i slutten av måneden.

Publisert 23. okt. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
TULL OG TØYS: Boken til sjaman Durek Verrett blir ikke å finne i bokhandelen. Foto: NTB Scanpix

– Begrunnelsen for å stoppe utgivelsen av Sjaman Dureks bok er først og fremst basert på etiske vurderinger, skriver Cappelen Damm i en pressemelding, ifølge Dagbladet.

Forlaget understreker at boks innhold har vært gjenstand for juridiske betraktninger, og at den burde vært stoppet tidligere.

– Manuset skulle ha vært gjennom en bredere redaksjonell vurdering og diskusjon ved antakelsestidspunktet, står det videre.

Boken skulle ha undertittel «Sjamanske metoder for å gjenvinne din personlige kraft, skape indre forvandling og gjøre verden lysere», skriver VG.

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise erklærte at de var et par i mai, like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman». Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, som førte til at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.