Nav får 40 millioner kroner i ekstrabevilgning for å håndtere trygdeskandalen

Nav får 40 millioner kroner ekstra, mens Trygderetten får 5 millioner kroner, for å håndtere trygdeskandalen hvor flere feilaktig er anmeldt og dømt.

MER PENGER: Nav får 40 millioner kroner ekstra for å håndtere trygdeskandalen, opplyser arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Pengene tildeles i 2020, opplyser regjeringen til NTB.

– Å rydde opp i EØS-saken krever både tid og ressurser av Nav. Vi må sikre at også andre sårbare grupper som mottar tjenester fra Nav får best mulig oppfølging mens arbeidet pågår. Målet er blant annet å unngå lengre saksbehandlingstider, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Det er usikkert hvor mange saker som etter NAVs nye behandling vil bli anket til Trygderetten, men regjeringen forventer en økning i antall anker. Trygderetten styrkes dermed med 5 millioner kroner i 2020. Pengene skal brukes til flere rettsmedlemmer.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker