<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gerhard Heiberg: – IOC i bevegelse, jeg tror på OL-utsettelse

Gerhard Heiberg tipper at Tokyo-OL blir utsatt og at neste sommer er mest aktuelt som nytt tidspunkt for sommerlekene.

Publisert 23. mars 2020
Oppdatert 23. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
2021?: Gerhard Heiberg tror OL blir utsatt, kanskje til neste år. Foto: NTB Scanpix

Coronavirus-pandemien har satt det meste av idrett på vent. OL er planlagt med start 24. juli.

– Jeg tror nå at OL blir utsatt, sier Heiberg til NTB.

Han var en svært sentral mann i Den internasjonale olympiske komité (IOC) i over 20 år. Heiberg er æresmedlem og kan fortsatt delta på OL som gjest, men har ingen verv i organisasjonen.

– Hadde du spurt meg for to dager siden, ville jeg sagt at IOC ikke tenker utsettelse. Men de har nå begynt å se på alternativer. Dette betyr at IOC er i bevegelse, sier Heiberg til NTB.

– Sebastian Coe (president i Det internasjonale friidrettsforbundet) har sagt at vi må utsette. Canada har sagt at de ikke sender sine utøvere til Tokyo i juli og august. Jeg tror at IOC blir tvunget til å utsette på grunn av dette.

Ett år?

– Hvis OL skal utsettes i lenger enn to-tre måneder i år, vil det være vinter i Tokyo også. Så de kan ikke vente for lenge, fortsetter Heiberg.

Kontrakten mellom IOC og den japanske OL-komiteen går ut langt utpå høsten i år.

– Det skal ikke være noe problem å forlenge den avtalen, men utfordringen er at hvis man utsetter ett år, så har alle særforbund (28) lagt sine planer for neste sesong. Det kan skape noen problemer, men jeg tror det kan løses.

(©NTB)