<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Konkursene i år er langt alvorligere enn fjoråret

Årets konkurstall viser en skummel trend.

    Publisert 24. mai 2020 kl. 13.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    TALLKNUSER: Christian Aandalen, partner og deleier i inkassoselskapet Fair, har sett på konkurstallene fra i år. Foto: Fair Group

    At selskaper går konkurs under coronakrisen er ingen stor overraskelse. 

    Nye tall viser imidlertid at det er en markant økning i antall som mister jobben etter konkursene i år sammenlignet med fjoråret.

    «Konkursene så langt i år er langt alvorligere sammenliknet med i fjor. Over 50 prosent flere jobbtap etter konkurser i 2020 sammenliknet med 2019», skriver Christian Aandalen, partner og deleier i inkassoselskapet Fair, i en e-post til Finansavisen.

    Dramatisk økning

    Totalt for året har over 10.200 arbeidstakere mistet jobben som følge av konkurser, mot 6.500 for tilsvarende periode i fjor. Det innebærer at 56 prosent flere ansatte har mistet jobben som følge av konkurs enn i 2019.

    «Tre ganger så mange arbeidstakere har mistet jobben siste fem uker mot tilsvarende periode i fjor», skriver Aandalen.

    I forrige uke mistet 764 arbeidstakere jobben som følge av konkurs, mot 216 samme uke i fjor.

    Konkursene blir alvorligere og rammer stadig flere ansatte. Trenden har vært tydelig hele året, men de fem siste ukene har alvorlighetsgraden eskalert.

    «19 prosent av konkursene i uke 21 var knyttet til restaurant- og serveringsbransjen, og vi forventer at denne bransjen vil stå for majoriteten av konkursene fremover», skriver Aandalen.