Femdoblet omsetning på tre år
Poweroffice har femdoblet omsetningen på tre år. Daglig leder Trond Eirik Kildal mener veksten burde vært større.

Det skybaserte regnskapssystemet Poweroffice Go fortsetter den eventyrlige veksten. Selskapet har hatt en omsetningsvekst fra 37,7 millioner kroner i 2016 til 181,8 millioner kroner i fjor. Dette tilsvarer en femdobling i løpet av tre år.
– Det som skjer i markedet nå, er at bedrifter går fra et lokalt Windowsbasert regnskapssystem til skybaserte produkter. Veksten i Norge har vært ellevill, og vi ligger nå på mellom 1.000-1.500 nye kunder i måneden, sier daglig leder i Poweroffice, Trond Eirik Kildal.
Største kundetilgangen noen sinne
Tross nedgangstider i økonomien i år ser ikke Poweroffice noen grunn til å ta foten av gasspedalen, og mener coronakrisen har bidratt til at våren er blitt den beste noen sinne.
– Under coronakrisen har vi sett en høyere tilgang av kunder enn noen gang tidligere. Jeg tror det har med å gjøre at folk ikke er på kontoret og er avhengig av å kunne jobbe hvor som helst, sier Trond Eirik Kildal. Han er likevel ikke helt fornøyd med selskapets utvikling.
– Selv om veksten har vært god, mener vi at vi burde hatt enda større vekst. Det er fortsatt mange som fortsatt bruker gamle systemer i Norge.
Poweroffice
(Mill. kr) | 2019 | 2018 |
Salgsinntekter | 181,8 | 113,9 |
Resultat før skatt | 56,3 | 29.3 |
Resultat etter skatt | 44,0 | 22,7 |
- Startet av Trond Eirik Kildal og Tor Sivertsen i 1998
- Lanserte det skybaserte regnskapssystemet Poweroffice Go i 2015
- Visma kjøpte opp 75 prosent av selskapet i 2019
Satser utenlands med Visma
Finansavisen skrev i desember i fjor at Visma kjøpte opp Poweroffice for en ukjent sum, og regnskapskjempen eier 75 prosent av selskapet for 1340,8 millioner kroner. Kildal begrunner samarbeidet med et ønske om å ekspandere utenlands.
– Det er rundt 550.000 bedrifter i Norge, og dermed like mange potensielle kunder som trenger et regnskapssystem. Om to år vil det ikke være så mange Windows baserte systemer igjen, og omsetningsveksten i Norge vil dermed flate ut. Derfor er vi avhengig av fremtidige salg i utlandet for å fortsette veksten.Dette er en av årsakene til at vi valgte å samarbeide med Visma i tiden videre.
Utvider til banktjenester
Fra nyttår skal banktjenestetillegget PDS2 implementeres i Finansavtaleloven. Formålet med vedtaket er at andre enn bankene skal kunne tilby for å tilrettelegge digital innovasjon. Kildal mener dette hvisker ut linjene mellom ulike bransjer.
– Det ligger i kortene at bank og regnskapstjenester flyter mer sammen. PDS2 gjør det mulig for oss å gjennomføre bankarbeid, som å opprette kontoer og gjennomføre betalinger. Vedtaket muliggjør at regnskapet kan oppdateres like raskt som nettbanken. Målet er at man skal spare mest mulig tid, og kunne gjøre alt i ett system, sier Kildal.
Tross omsetningsveksten er Kildal tydelig på at systemet ikke utvikles for de som fører regnskap i dag.
– Målet er at systemet skal være like brukervennlig som Spotify og Netflix. Det er nemlig laget for de som skal føre regnskap i fremtiden.