Femdoblet omsetning på tre år

Poweroffice har femdoblet omsetningen på tre år. Daglig leder Trond Eirik Kildal mener veksten burde vært større.

UKLARE LINJER: – Det ligger i kortene at bank og regnskapstjenester flyter mer sammen, mener daglig leder Trond Eirik Kildal. Foto: Poweroffice
Næringsliv

Det skybaserte regnskapssystemet Poweroffice Go fortsetter den eventyrlige veksten. Selskapet har hatt en omsetningsvekst fra 37,7 millioner kroner i 2016 til 181,8 millioner kroner i fjor. Dette tilsvarer en femdobling i løpet av tre år.

– Det som skjer i markedet nå, er at bedrifter går fra et lokalt Windowsbasert regnskapssystem til skybaserte produkter. Veksten i Norge har vært ellevill, og vi ligger nå på mellom 1.000-1.500 nye kunder i måneden, sier daglig leder i Poweroffice, Trond Eirik Kildal.

Største kundetilgangen noen sinne

Tross nedgangstider i økonomien i år ser ikke Poweroffice noen grunn til å ta foten av gasspedalen, og mener coronakrisen har bidratt til at våren er blitt den beste noen sinne.

– Under coronakrisen har vi sett en høyere tilgang av kunder enn noen gang tidligere. Jeg tror det har med å gjøre at folk ikke er på kontoret og er avhengig av å kunne jobbe hvor som helst, sier Trond Eirik Kildal. Han er likevel ikke helt fornøyd med selskapets utvikling.

– Selv om veksten har vært god, mener vi at vi burde hatt enda større vekst. Det er fortsatt mange som fortsatt bruker gamle systemer i Norge.

Poweroffice

(Mill. kr)20192018
Salgsinntekter181,8113,9
Resultat før skatt56,329.3
Resultat etter skatt44,022,7
  • Startet av Trond Eirik Kildal og Tor Sivertsen i 1998
  • Lanserte det skybaserte regnskapssystemet Poweroffice Go i 2015
  • Visma kjøpte opp 75 prosent av selskapet i 2019

Satser utenlands med Visma

Finansavisen skrev i desember i fjor at Visma kjøpte opp Poweroffice for en ukjent sum, og regnskapskjempen eier 75 prosent av selskapet for 1340,8 millioner kroner. Kildal begrunner samarbeidet med et ønske om å ekspandere utenlands.

– Det er rundt 550.000 bedrifter i Norge, og dermed like mange potensielle kunder som trenger et regnskapssystem. Om to år vil det ikke være så mange Windows baserte systemer igjen, og omsetningsveksten i Norge vil dermed flate ut. Derfor er vi avhengig av fremtidige salg i utlandet for å fortsette veksten.Dette er en av årsakene til at vi valgte å samarbeide med Visma i tiden videre.

Utvider til banktjenester

Fra nyttår skal banktjenestetillegget PDS2 implementeres i Finansavtaleloven. Formålet med vedtaket er at andre enn bankene skal kunne tilby for å tilrettelegge digital innovasjon. Kildal mener dette hvisker ut linjene mellom ulike bransjer.

– Det ligger i kortene at bank og regnskapstjenester flyter mer sammen. PDS2 gjør det mulig for oss å gjennomføre bankarbeid, som å opprette kontoer og gjennomføre betalinger. Vedtaket muliggjør at regnskapet kan oppdateres like raskt som nettbanken. Målet er at man skal spare mest mulig tid, og kunne gjøre alt i ett system, sier Kildal.

Tross omsetningsveksten er Kildal tydelig på at systemet ikke utvikles for de som fører regnskap i dag.

– Målet er at systemet skal være like brukervennlig som Spotify og Netflix. Det er nemlig laget for de som skal føre regnskap i fremtiden.

Trond eirik kildal
poweroffice
visma
regnskap
pds2
Nyheter
Næringsliv