<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkurransedirektøren gir seg

Lars Sørgard har bestemt seg for ikke å søke nytt åremål, og returnerer til NHH.

Publisert 30. aug. 2021 kl. 10.54
Oppdatert 30. aug. 2021 klokken 11.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
SLUTT: Konkurransetilsynet og direktør Lars Sørgard skiller lag. Foto: NTB

Lars Sørgard har etter en betenkningstid bestemt seg for ikke å søke nytt åremål som direktør for Konkurransetilsynet, går det frem av en melding fra tilsynet mandag.

Sørgard fullfører åremålsperioden for stillingen som går ut januar 2022, men skal da tilbake til Norges Handelshøyskole (NHH) som professor i samfunnsøkonomi.

Stillingen ble i dag lyst ut, og det er rekrutteringsselskapet BackerSkeie som har fått oppdraget fra Næringsdepartementet med å finne en ny konkurransedirektør.

– Jobben som konkurransedirektør er svært givende og utfordrende, og jeg er stolt over det vi i Konkurransetilsynet har fått til de siste seks årene. Etter en betenkningstid har jeg likevel bestemt meg for å gå tilbake til stillingen som professor ved NHH, som jeg har hatt permisjon fra i disse årene. Det ligger ingen dramatikk bak denne beslutningen, sier Sørgard.

Konkurransetilsynet har under Sørgards ledelse ilagt milliarder i gebyrer og lagt ned forbud mot en rekke fusjoner og oppkjøp, blant annet i ferge- og pizzamarkedet. Han har også ledet arbeidet for bedre konkurranse i dagligvaremarkedet.