<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gikk glipp av EUs milliardpakker for batterier – bransjen ber Norge følge bedre med

Rundt 60 milliarder kroner går til batteriinnovasjon gjennom EU-program, men Norge er ikke med. Batteriaktør etterlyser mer aktiv politikk fra regjeringen.

Publisert 13. sep. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
FØLG MED: Næringsminister Iselin Nybø bes om å følge med. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

– Dersom Norge skal være med på de grønne omstillingene, så må vi følge bedre med i det som skjer i Brussel, sier direktør for finans og bærekraft i Morrow Batteries, Pål Brun, til Energi og klima.

EU-kommisjonen vedtok i januar 2,9 milliarder euro i statsstøtte til innovasjonsprosjekter for batteriproduksjon. I 2019 ble det bevilget 3 milliarder euro gjennom et annet program – begge uten at Norge ble med.

– Det er statens oppgave å sørge for at vi som nasjon er forberedt, og aktivt deltar i alle de mulighetene som det grønne skiftet i Europa gir, sier Brun.

Camilla Pettersen er fungerende kommunikasjonssjef for næringsminister Iselin Nybø. Hun forteller at det er flere årsaker til at norske aktører ikke var del av EU-initiativet for batterier. Departementet skal i løpet av de nærmeste månedene finne ut om Norge fremdeles kan koble seg på.

Pettersen forteller at regjeringen nå tar grep, ved Nærings- og fiskeridepartementet og Innovasjon Norge, for å i framtiden fange opp slike EU-initiativer tidsnok og sikre en samordnet oppfølging.

(©NTB)