Microsoft stenger LinkedIn for over én milliard mennesker

Torsdag kveld blir det kjent at Microsoft stenger den lokale versjonen av LinkedIn i Kina.

Publisert 14. okt. 2021 kl. 19.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
KINA: Microsoft stenger ned LinkedIn i Kina på bakgrunn av økende internettsensur. Foto: DADO RUVIC

Avgjørelsen kommer på bakgrunn av det Microsoft beskriver som en økende grad av internettsensur, ifølge CNBC. Dermed vil om lag 1.4 milliarder mennesker ikke lenger ha tilgang til det sosiale mediumet. 

LinkedIn var det siste av amerikanske medier som fortsatt var tilgjengelig i Kina, der sider som Facebook, Twitter og Google har holdt seg ute i over 10 år. Data fra CNBC viser at Kina er LinkedIns tredje største marked, med en årlig omsetning på rundt 10 milliarder dollar.

Nyheten kommer etter at kinesiske myndigheter i mars beordret LinkedIn til å modifisere innholdet i appen etter myndighetenes preferanser. Dette var med en kort frist på ikke mer enn 30 dager.

Blokkert

Internettsensur av kinesiske myndigheter har blitt tungt kritisert.

Forrige måned måtte applikasjonen blokkere flere amerikanske journalister i Kina, der dette ble begrunnet med at de hadde forbudt aktivitet på profilen. Videre har det blitt rapportert om blokkeringer av både forskere og akademikere de siste månedene. 

For å møte problemet vil Microsoft lansere enn ny, liknende tjeneste i Kina. Det nye mediumet skal hete InJobs, og vil ikke tilby de samme sosiale mulighetene som LinkedIn. Det vil si at muligheten til å dele innlegg vil forsvinne.