<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vollvik-app har tapt flere titalls millioner

Idar Vollviks Geddit har ikke vært noen økonomisk suksess de siste årene, der appen har gått med dundrende underskudd.

Publisert 27. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
APP-SATSNING: Idar Vollviks app Geddit har gått på milliontap de seneste årene. Foto: Iván Kverme

Idar Vollvik ble et kjent ansikt i norsk næringsliv da han i 2004 solgte teleselskapet Chess med milliardgevinst. Siden den gang har Vollvik startet flere nye selskaper, med varierende resultater. I tillegg forsvant hele gevinsten fra Chess-salget da han tapte alt og mer til på vill børsspekulasjon. 

Hans nyeste satsning er med appen Geddit, som så langt ikke har vist seg å være noen gullgruve. Ifølge Dagens Næringsliv har appen tapt 46 millioner kroner over de siste fem årene.

I fjor hadde selskapet et resultat før skatt på minus 1,3 millioner kroner, ned fra et tap på 9,9 millioner året før. I tillegg sank omsetningen fra 8,2 millioner kroner i 2019 til 1,8 millioner i 2020.

Tredje versjon

Vollvik sa i et intervju med Dagens Næringsliv i fjor høst at de jobber med å lansere en tredje versjon av Geddit-appen. 

– Den vil være på plass innen et halvt års tid, men ingenting er spikret. Det kommer noen nye ting, blant annet mulighet for å koble appen opp mot andre annonseplattformer, sa han til DN i intervjuet.