<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boreal solgt til Frankrike

Franske Vauban sluker Boreal Holding.

Publisert 28. okt. 2021
Oppdatert 28. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
SOLGT: Hurtigbåtene MS Kalvøy og MS Godøy driftes av Boreal Sjø AS for kollektivselskapet FRAM AS, som har ansvar for kollektivtilbudet i Møre og Romsdal. Her ved kai i Ålesund. Foto: Halvard Alvik

Vauban Infrastructure Partners, som er en ledende infrastrukturforvalter med hovedkontor i Frankrike, har inngått avtale om kjøp av Boreal Holding AS og datterselskaper, fremgår det av en pressemelding torsdag kveld.

Prisen er ikke oppgitt. Transaksjonen forventes gjennomført senest innen utgangen av januar 2022. 

Boreal fortsetter arbeidet med det grønne skiftet med full kraft, og har for tiden 10 utslippsfrie fartøy og 55 utslippsfrie busser under bygging. 

– Vauban skal bidra til at vi kan ta nye løft og nå vår ambisjon om videre vekst innen mobilitetssektoren. Vi vil samtidig understreke at den nye eieren vil stå for kontinuitet med fokus på våre kjerneverdier – sikkerhet, kvalitet og miljø, sier konserleder Kjetil Førsvoll i meldingen.

Boreal drifter kollektivtransport med buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere. Struktur, ledelse og organisasjon skal forbli uendret.

Vauban forvalter rundt 6 milliarder euro og har investert i over 60 selskaper innen mobilitet, energiomstilling og sosial og digital infrastruktur på tvers av 10 forskjellige områder, inkludert Oslofjord Varme, som er en ledende leverandør av fjernvarme og fjernkjøling i Osloregionen.