<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Permitteringsvarsel til alle ansatte ved Kirkenes-bedrift etter sanksjoner mot Russland

Alle ansatte på Skipsverftet Kimek i Kirkenes har fått permitteringsvarsel på grunn av sanksjonene mot Russland. Flere bedrifter savner tiltak fra regjeringen.

Publisert 17. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
PERMITTERINGSVARSEL: Kimek har sendt permitteringsvarsel til alle sine ansatte på grunn av sanksjonene mot Russland. Direktør Greger Mannsverk tok imot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum før valget i 2021. Foto: NTB

– Vi har måttet gå til det skritt å sende permitteringsvarsel til alle våre 80 ansatte, sier direktør Greger Mannsverk ved Kimek til NRK.

Verftet er en av de største arbeidsplassene i Sør-Varanger kommune og livnærer seg nærmest kun på russiske båter. Bedriften er blant mange i grensekommunen til Russland som har et tett samarbeid med russisk næringsliv.

Ordføreren og næringsforeningen frykter at 600 arbeidsplasser kan ryke, dersom sanksjonene mot Russland blir langvarige.

Fredag kveld skal imidlertid næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ha et møte i Kirkenes med næringslivet. Mannsverk håper han kommer med gode nyheter.

– Jeg kan ikke tenke meg at det kommer en minister til Kirkenes fredag kveld, selv om han skal på årsmøte i Finnmark Arbeiderparti, uten å ha med seg noe i kofferten. Det er i så fall et dårlig trekk. Hva han har med seg, vet jeg ikke, sier Mannsverk.

(NTB)