<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trainor Group kjøper nytt selskap i Sverige

Trainor Group foretar sitt andre oppkjøp i Sverige på under ett år.

Publisert 21. mars 2022
Oppdatert 21. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
OPPKJØP: Hans Otterberg, adm. direktør i Distansia, og Peter Svarrer, styreforman i Trainor Group, formaliserer oppkjøpet. Foto: Erik G. Svensson

I mai 2021 kjøpte Trainor Group Teknikutbildarna (nå Trainor Sverige AB), et oppkjøp som markerte det første trinnet i konsernets kjøp-og-bygg internasjonaliseringsstrategi. Nå har Trainor kjøpt det svenske utdanningsselskapet Distansia. 

Distansia, som ble etablert i 2010 og har hovedkontor i Gøteborg, omsatte for rundt 21 millioner svenske kroner i 2021. Gründer Hans Otterberg vil fortsette som adm. direktør i Distansia.

– Trainor og Distansia er organisasjoner med en naturlig, komplementær passform som deler lignende kjernekompetanse, markedsfokus og kulturelle verdier, sier Otterberg i en melding.

Etter oppkjøpet har Trainor-gruppen mer enn 100 ansatte, hvilket er en dobling på ett år. Trainor har hovedkontor i Tønsberg, og kontorer i Sundsvall, Gävle, Stockholm, Nyköping og Gøteborg. Trainor eies av EV Private Equity og flere av selskapets ansatte.