KjøpLogg inn

Stordalens stiftelse i grønt

Gunhild Stordalen har et brennende engasjement for plantebasert mat. Stiftelsen hennes leverer overskudd, som går rett til inndekning av tap.

Publisert 1. juli 2022 kl. 16.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord
Gunhild Stordalen brenner for miljøet og lavere kjøttforbruk Foto: NTB

For andre år på rad leverer Gunhild Stordalens EAT Foundation grønne tall. Stiftelsen doblet resultatet fra 2020, som var deres første år uten tap. Samtidig har omsetningen økt med femti prosent.

EAT Foundation

(Mill. kr) 2021 2020
Driftsinntekter 33,6 22,3
Driftsresultat 0,598 0,261
Resultat før skatt 0,752 0,380
Årsresultat 0,752 0,380

Stordalen dannet EAT i 2015, sammen med eks-mannen Petter Stordalen. Stiftelsen, som på hjemmesiden annonserer seg selv om et non-profit organisasjon, har som formål å transformere verdens matbehov i en mer plantebasert retning.

EAT har siden starten vært et pengesluk, og prosjektet er 8 millioner i minus siden oppstart. Årets resultat, som er det beste siden stiftelsen kom i gang, vil gå til å dekke tapene.