To meglerhus roper kjøp – dobler kursmålet i oljemygg

Pareto Securities og Carnegie oppjusterer Panoro Energy etter kjøp.

OPPKJØP: Det har vært oljeproduksjon offshore Gabon som har vært den store triggeren for Panoro Energy, men med oppkjøpene i Tunisia det seneste året er ressursbasen og produksjonen økt kraftig og selskapet har også fått oljeproduksjon på land. Foto: Panoro Energy
Olje

 

Pareto Securities og Carnegie oppjusterer kursmålet i Panoro Energy til henholdsvis 30 og 35 kroner pr. aksje, ifølge TDN Direkt. Carnegies kursmål tilsier en oppside på 77 prosent.

Tidligere hadde meglerhusene henholdsvis 21 og 17 kroner pr. aksje, hvilket vil si at Carnegie mer enn dobler sitt kursmål i oljemyggen. Begge meglerhusene opprettholder kjøp som sin anbefaling.

Begge meglerhus trekker frem kjøpet av eiendeler fra Tullow hvor Pareto peker på at kjøpet kan øke Panoros produksjon til 9.400 fat pr dag i 2021, med videre vekst fremover.

I forrige uke hevet også SpareBank 1 Markets sitt kursmål i aksjen. Analytiker Teodor Sveen-Nilsen pekte også på kjøp av oljefelt i Gabon.

«Avtalen øker selskapets størrelse markant, kan gi muligheter for utbetaling av utbytte og kan gi mulighet for en tredje produksjonsvekst», Sveen-Nilsen i analysen.