<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Okea passerte milliarden

Økt produksjon og høy oljepris resulterte i milliardinntekter for Okea i tredje kvartal. 

Publisert 15. okt. 2021
Oppdatert 15. okt. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord
HØYE INNTEKTER: Konsernsjef i Okea, Svein Liknes i Okea har fått god hjelp av høye olje- og gasspriser.  Foto: Okea

 

Okea produserte 16.315 fat oljeekvivalenter pr. dag i tredje kvartal, fremgår det av en oppdatering fredag morgen.  I tredje kvartal i fjor produserte selskapet 

OKEA

  • Oljeselskap med produksjon på norsk kontinentalsokkel og hovedkontor i Trondheim. 
  • Adm. direktør er Svein J. Liknes. 
  • Etablert i 2015 av blant andre tidligere oljeminister, i dag minister for forskning og høyere utdanning, Ola Borten Moe. 
  • I dag er største aksjonær thailandske Bangchak. 
  • Har eierandeler i oljefeltene Draugen, Gjøa og Ivar Aasen.

Driftsinntektene i kvartalet ender dermed på 1 milliard, opp fra 321 millioner kroner på samme tid i fjor. Allerede i september meldte selskapet at de regnet med å bikke milliarden i tredje kvartal. 

– Okea fortsetter å levere solide driftsresultater og registrerte en tredobling av inntekten i tredje kvartal sammenlignet med i fjor, hjulpet av sterke olje- og gasspriser. Vi starter produksjonen på Yme om kort tid, som vil styrke Okeas produksjon og kontantstrøm ytterligere, sier Okea-sjef Svein Liknes i en kommentar. 

Tror på utbytter 

Både olje- og gassprisene har den seneste tiden gjort er realt byks, og er dermed milevis høyere enn på samme tid i fjor. Okea hadde i kvartalet en væskepris på 67,4 dollar pr. fat mens gasspris var på 0,57 dollar pr. standard kubikkmeter. På samme tid i fjor lå disse prisene på henholdsvis 32,3 og 0,08 dollar.  

Produksjonsøkningen tilskrives stabil produksjon på Draugen og Gjøa. Guidingen på 15.000-16.000 fat pr. dag forblir uendret. 

Tirsdag denne uken ble det kjent at selskapet likevel ikke vil utvikle Vette- og Grevling-funnene sørvest for Stavanger. Det bekymrer imidlertid ikke Kepler Cheuvreux-analytiker Anders Holte som i Økonominyhetene på FaTv mente denne avgjørelsen vitnet om god kapitaldisiplin.

Holte mente også at det snart ville kunne vanke utbytte på aksjonærene: