<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ingen ønsker å selge olje inn mot helgen

S&P Platts mener fundamentale forhold peker mot ytterligere oppside i oljeprisen.

Publisert 22. apr. 2022 kl. 08.06
Oppdatert 22. apr. 2022 klokken 08.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
FYR PÅ OLJEPRISEN? S&P Platts mener fundamentale forhold peker mot ytterligere oppside. Foto: Bloomberg

Oljeprisene har trukket noe nedover siden Oslo Børs stengte torsdag.

Frontkontrakten for Brent-oljen står i 107,13 dollar pr. fat, ned 1,3 prosent så langt i dagens handel og ned fra rundt 108,50 dollar ved stengetid i går.

WTI-oljen faller 1,4 prosent til 102,38 dollar pr. fat.

Aggressive rentetoner

Sentimentet i finansmarkedene, inklusive oljemarkedet, surnet etter at Federal Reserve-sjef Jerome Powell torsdag varslet at en renteøkning på 50 basispunkter ligger på bordet på mai-møtet (3.-4. mai).

– Det er hensiktsmessig å handle litt raskere. Vi er forberedt og klare til å bruke de verktøyene vi har for å få ned inflasjonen, sa han i en paneldebatt i IMF-regi.

Samtidig erkjente han ifølge Reuters at Feds antakelse om et lavere inflasjonspress i kjølvannet av pandemien hittil har vært feil.

Frykter oppskalering

S&P Platts noterer seg ifølge TDN Direkt at fundamentale forhold peker mot ytterligere oppside i oljeprisen, og drar frem Ukraina-krigen der ingen ende er i sikte og EU-land som planlegger å fase ut russisk olje. Dog har Tyskland ikke slike planer med det første.

«Det er fredag, og vanligvis er det ingen som ønsker å selge olje inn mot helgen av frykt for videre oppskalering i Ukraina gjennom helgen», skriver SPI Asset Management fredag.

Japans industridepartement varsler for øvrig en auksjon for salg av 4,8 millioner fat olje fra landets reservelagre 10. mai.