<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker om det store Trøim-spørsmålet

    Publisert 13. sep. 2019 kl. 14.43
    Oppdatert 13. sep. 2019 klokken 14.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord
    SAMBATAKTER: Tor Olav Trøim og Magni Partners nærmer seg i Brasil. Foto: Eivind Yggeseth

    Magni Partners nærmer seg en avtale med Sete Brasil for kjøp av fire uferdige ultradypvannsrigger, melder Upstream ifølge TDN Direkt.

    Magni Partners har, i joint venture med Etesco, tidligere lagt inn et bud på 250 millioner dollar for riggene. Resterende driftsinvesteringer ligger på rundt 800 millioner dollar.

    Etter planen skal de bli chartret tilbake til Petrobras i ti år til rater på 299.000 dollar.

    Det store spørsmålstegnet

    Analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux mener ifølge nyhetsbyrået det store spørsmålstegnet er riggenes tilstand, særlig den fysiske, etter flere år under konstruksjon.

    Ifølge Olsvik er riggene nå 70-90 prosent ferdige.

    - Dette er en ny opportunistisk avtale for Magni, som helt klart viser deres tillit til innhentingen i offshore drilling-markedet, særlig i Brasil, sier han til TDN Direkt fredag.

    Shelf Drilling-kontrakt

    Samtidig har Shelf Drilling fått kontrakt av Hindustan Oil offshore India for den 1983-bygde jackupen «Paremeswara».

    Ifølge Bassøe Analytics har kontrakten en dagrate på 40.000 dollar per dag, og er dermed på nivå med nylige indiske anbud, skriver nyhetsbyrået. Kontrakten har oppstart i 4. kvartal 2019 og varer til 1. kvartal 2020.

    Ellers er det ryktet at Seadrill er nær kontrakttildeling for to brønner med boreskipet «West Saturn» for ExxonMobil i Brasil.