Etterlengtede kontrakter til Spetalens supplyflåte

Standard Drilling sikrer etterlengtet dekning til supplyflåten gjennom vinteren etter å ha vunnet to nye kontrakter.

EIER SUPPLYSKIP: Investor Øystein Stray Spetalen er medeier i 12 supplyskip og én supertanker. Foto: Eivind Yggeseth
Oljeservice

Øystein Stray Spetalen-kontrollerte Standard Drilling SDSD har en flåte på fire heleide og åtte deleide plattformforsyningsskip (PSV), i tillegg til medeierskap i et tankskip av typen VLCC.

I et blytungt supplymarked har Standard Drilling vært på jakt etter lengre kontrakter for å sysselsette flåten gjennom vinteren.

– Det er dessverre slik at det er få kontrakter ute, men gjennom vår manager, Fletcher Shipping, er vi aktive for å finne vinterdekning, sa styreleder Martin Nes til Finansavisen i november.

Nå har selskapet lyktes godt, ifølge en fersk oppdatering.

Tre av selskapets fire store PSV-er har startet eller skal inn på etterlengtede kontrakter.

Økt utnyttelsesgrad

«Standard Viking» skal i første kvartal inn på en ett-års kontrakt med en ikke-navngitt oljekjempe. Kontrakten inkluderer opsjoner på ytterligere to ganger ett år til økende rater.

«Standard Princess» startet nylig på en ni-måneders kontrakt med CNR, som kan forlenges i ytterligere tre måneder, mens «Standard Supplier» er på en kontrakt med Equinor på inntil 90 dager. Denne strekker potensielt til februar. Det siste skipet - «Standard Olympus» - gjennomgår vedlikehold etter å ha vært utenfor markedet siden i vår.

I første og andre kvartal var utnyttelsesgraden for de tre PSV-ene henholdsvis 61 og 66 prosent, mens den i oktober og november var steget til 74 prosent.

Av de åtte PSV-ene Standard Drilling eier 28 prosent av gjennom Northern Supply, er tre på periodekontrakter i Nordsjøen, tre gjennomgår vedlikehold, én er i varmt opplag og én er i kaldt opplag.

Tankskipet «Gustavia S» startet nylig på sin fjerde seilas siden levering for et snaut år siden, og vil bli ledig i slutten av januar 2021.