<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blir det et solid kursfall eller en fin kursoppgang?

DNB Markets og SpareBank 1 Markets er ikke enige om veien videre for TGS-Nopec.

Publisert 11. feb. 2021
Oppdatert 11. feb. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
KVARTALSTALL: TGS-Nopec, her representert ved adm. direktør Kristian Johansen, offentliggjorde sine kvartalstall torsdag. Foto: Iván Kverme

 

Torsdag morgen presenterte TGS-Nopec sine kvartalstall. Av inntekter på 143 millioner dollar, tapte seismikkselskapet drøyt 50 millioner dollar. Til sammenligning hadde selskapet et positivt resultat før skatt på 67 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før.

New Energy Solutions

TGS-Nopec er i partnerskapsprosesser for selskapets nye virksomhetsområde New Energy Solutions.

– Vi er i en prosess med å tillegge oss en del partnerskap hvor vi jobber med ulike aktører der vi ser at vi har kompetanse som de trenger og de har kompetanse som vi trenger å tilegne oss, sier Fredrik Amundsen, finansdirektør i TGS, til TDN Direkt.

Selg

DNB Markets har ikke latt seg begeistre nevneverdig av torsdagens nyheter.

«Selv om vi tror investorene vil sette pris på TGS sitt økte fokus på «new energy solutions», er vi mer bekymret for risikoen knyttet til en krympende virksomhet sammen med en høy verdsettelse», skriver DNB Markets, ifølge TDN Direkt. Meglerhuset har en salgsanbefaling på TGS og opererer med et kursmål 95 kroner.

Kjøp

SpareBank 1 Markets ser lysere på fremtiden og regner kun med begrensede endringer i totalestimatet. Ifølge TDN Direkt forventer meglerhuset å opprettholde kjøpsanbefalingen og kursmålet på 150 kroner.

Multiklientsalget så langt i 2021 går etter planen, ifølge finansdirektør Fredrik Amundsen. Selskapet forventer multiklientinvesteringer på mellom 200 millioner og 230 millioner dollar i 2021.

– Vi gir nå et intervall som er et tegn på at det er noe usikkert hvor nivået vil ligge. Vi ønsker å benytte oss av den fleksibiliteten vi har med vår eiendelslette selskapsmodell, sier Amundsen til TDN Finans.

Torsdag omsettes TGS-Nopec-aksjen for 126 kroner, opp 0,8 prosent.