<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Solutions tilkjent 690 millioner

67 millioner euro er på vei til Aker Solutions etter at tysk voldgiftsdomstol besluttet i oljeserviceselskapets favør.

Publisert 5. mars 2021
Oppdatert 5. mars 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
TYSK SEIER: For Aker Solutions, her ved konsernsjef Kjetel Digre. Foto: Siv Dolmen

 

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Solutions er tilkjent cirka 67 millioner euro etter en beslutning i en tysk voldgiftsdomstol, fremgår det av en børsmelding.

Det tilsvarer cirka 690 millioner kroner – og inkluderer cirka 23 millioner euro i renter.

Saken er knyttet til Nordsee Ost-prosjektet Kværner leverte i 2013, og motpart er et tysk, multinasjonalt energiselskap, opplyses det.

Kværner inngår nå i Aker Solutions etter fusjonen sent i fjor. Sistnevnte vil bokføre de 67 millioner euroene så snart pengene er mottatt, som ventes å skje om kort tid.

Krevde å få mer betalt

Kværner hadde produsert 20 vindmøllejackets til havvindsprosjektet Nordsee Ost for RWE Innogy og skulle levere ytterligere 29, da ledelsen konkluderte med at kontrakten ikke ville gi noen fortjeneste og valgte å trekke kunden til voldgiftsretten.

Prosjektet fikk også Kværner til å droppe satsingen på vindmøllejackets.

«Nordsee Ost har vært et kommersielt krevende prosjekt, hvor vi krever å få mer betalt for endringer kunden har kommet med underveis», forklarte daværende Kværner-sjef Jan Arve Haugan overfor Finansavisen tilbake i 2012.