<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 486 millioner

Borr Drilling tapte 58,1 millioner dollar, tilsvarende 485,7 millioner kroner i første kvartal. 

    Publisert 31. mai 2021 kl. 08.02
    Oppdatert 31. mai 2021 klokken 14.07
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 349 ord
    LA FREM TALL: Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling la mandag frem sine resultater for første kvartal.  Foto: Eivind Yggeseth

     

    Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling omsatte i første kvartal for 48,4 millioner dollar, og hadde et nettotap på 58,1 millioner dollar.  Til sammenligning hadde Borr driftsinntekter på over det dobbelte på samme tid i fjor, på 104,1 millioner dollar og et nettotap på 86,9 millioner dollar. 

    Sammenlignet med foregående kvartal har omsetningen falt med 9,2 millioner dollar. Det er ifølge selskapet en éngangshendelse som følge av endringer i avtalene i Mexico. 

    Borr Drilling

     
    (Mill. USD) 1. kv./21 1. kv./20
    Driftsinntekter 48,4 104,1
    Driftsresultat –40,5 –26,7
    Resultat før skatt –55,8 –80,7
    Resultat etter skatt –58,1 –86,9

    I januar hentet selskapet 46 millioner dollar i en ny rettet emisjon. Det seneste året har Borr hentet friske penger i flere omganger, det har blant annet sørget for at Christen Sveaas' navn har dukket opp på aksjonærlisten. Tidligere i år ble det imidlertid kjent at oljeservicegiganten Schlumberger, som ble storeier i selskapet i 2017, har snurpet igjen pengesekken. 

    Et annet ledd i arbeidet med å bedre selskapets likviditet er å sikre bedre flyt i innbetalingene fra det samarbeidet i Mexico. Hittil i år har Borr mottatt 15 millioner dollar fra joint venturet det er en del av i Mexico.

    13 rigger i arbeid

    – Vi oppmuntres av et marked i bedring så langt i år. Ved utgangen av kvartalet hadde Borr 13 rigger i operasjon, en økning på fem enheter siden bunnivået i 2020. Tilbuds- og kontraktsaktiviteten fortsetter å være sterk, kommenterer adm. direktør Patrick Schorn. 

    Teknisk utnyttelsesgrad på de aktive riggene var 99,5 prosent, mens kommersiell utnyttelsesgrad endte på 88,7 prosent ettersom tre rigger ble liggende å vente ved brønner i Mexico. 

    Dermed er det ti rigger som står uten arbeid, mens ytterligere fem er under bygging hos Keppel FELS-verftet. 

    Hittil i år har selskapet sikret seg kontrakter og fastsatt kontraktsopsjoner verdt 162 millioner dollar. Teller en med joint venture-selskapene og alle kontraktsforlengelser og intensjonsavtaler har Borr hittil i år sikret ny ordrereserve som til sammen vil kunne generere 458 millioner dollar i inntekt. 

    Borr Drilling

     
    • Riggselskap etablert av Tor Olav Trøim høsten 2016. 
    • Har en flåte på oppjekkbare borerigger, i tillegg til rigger i bestilling hos verftet Keppel FELS. 
    • Er notert på Oslo Børs. 
    • Blant de største aksjonærene er Schlumberger og Trøim selv.